Тази сутрин, въпреки лошото време, будни граждани от Стара Загора протестираха заради високите цени на водата, предаде репортер на Агенция "Фокус". Протестът бе организиран в социалните мрежи, тъй като цената на водата от 1 януари се увеличи за втори път в рамките на една година и вече е 4,61 лв. за кубик. Старозагорци се събраха пред централния офис на "ВиК" ЕООД, като поискаха среща с управителя на дружеството.

"Имаме сериозен проблем. Не останах удовлетворен от срещата си с шефа на местното ВиК. Ще опитаме още веднъж, с помощта и на ръководството на общината, да намерим с диалог изход от този батак, след което ще се наложи да пристъпим към масови протести. За мен е недопустимо държавата ни да се бъзика така с народа си", каза един от инициаторите на протеста Мирослав Милчев. Той допълни, че управителят на водното дружество инж. Радостин Миланов е обяснил новата ставка на водата с високата цена на тока. По думите му последната фактура за ток на дружеството е 3 млн. лв., които след държавната компенсация стават 1.8 милиона лева. 

Старозагорците уточниха, че протестът е граждански, а не политически и изразиха готовност да протестират и пред КЕВР ако се наложи.

Рени АТАНАСОВА