Казанлъчани сигнализираха за много мътна вода въпреки високата й цена за кубик, предаде репортер на "Фокус". Множество постове за мръсна вода, която тече от чешмите в Казанлък, се въртят в социалните мрежи от снощи. Гражданите недоволстват, че цената на кубик вода е почти пет лева, а насреща получават не бистра вода, а такава с цвят на тиня. 

Някои коментират, че може би причината е пускането на новия водопровод от село Сахране и прогнозират, че в рамките на днешния ден водата ще се избистри. Други пък се притесняват, че това би довело до проблем с пералните машини и задръстване на тръбите.

"Плащаме си за всички екстри", "Ако пусна да пера тъмни дрехи, поне цветовете ще са по-наситени", "Заради цвета водата е толкова скъпа", "ВиК нямат идея какъв е проблемът! Беше ми ясно, че е безмислено да звъня!", "Добре ли е…? За качеството и всекидневните аварии плащаме 5 лв. на кубик…", "И вкъщи е така! Отвратителна е!!! Иначе днес ми излезе сметка от 108 лв.", "ВиК ни я оцветява за празниците!" - това са част от коментарите на възмутените граждани.