Специалният почетен юбилеен плакет на Община Ловеч по повод 150 години от гибелта на Васил Левски бе връчен на бригаден генерал Иван Маламов, началник на НВУ "Васил Левски“ – Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на Община Ловеч. Плакетът връчи кметът Корнелия Маринова по време на възпоменателните събития на Къкринското ханче на 19.02.2023 г. Кметът изказа своята благодарност на бригаден генерал Иван Маламов за сътрудничеството и подкрепата за събитията в Ловеч.

"Когато носиш името на Апостола, това увеличава в пъти отговорността ти. Националният военен университет "Васил Левски“ носи това име вече 78 години, а училището е създадено преди 145 години като второто военно училище. Имам честта да връча този плакет“, каза Корнелия Маринова.

"Развълнуван съм и много щастлив. Чест е за мен да получа плакет от един велик град - и в миналото, а и днес. За мен Левски е символ за човек с кауза. Това е кауза, заради която ние днес сме тук. Ще продължим да изпълняваме заветите на Левски“, отговори бригаден генерал Иван Маламов.

В тържествения ритуал в село Къкрина участваха курсанти в почетен караул и военен оркестър от Националния военен университет "Васил Левски“.