Грозно впечатление ми направиха психолозите на МВР, които още преди да са намерили детето, обвиниха бащата в убийство едва ли не. Това коментира за Агенция "Фокус" пловдивският психиатър д-р Веселин Герев, по повод случая с изчезналия и после открит Сашко от Перник. Според Герев, тези хора са арогантни и цинички и безпричинно мнителни.

Ето какво още каза още д-р Герев за отношението, което психолозите са проявили към бащата на Сашко:

"Върху този човек тегне такъв голям стрес от това, че не може да си намери детето. Той просто накрая, в пристъп на отчаяние, решава, че ще даде тази награда, та ако детето е някъде и някой го държи, да го пусне. Няма нужда от такава мнителност, подозрителност и изцепки. Защото това са пълни изцепки и това говори много лошо за тези органи на държавния ред. Тоест, в тях специалисти няма. Това говори, че те, влизайки в тази система и набивайки им в главата, че всеки е потенциален престъпник, имат изкривено мислене, изкривени възприятия и представи и просто са арогантни и цинични на моменти.

"Такива случаи ще има“, каза още д-р Герев. "Аз от 10 години говоря, че такива хора трябва да имат в себе си или един мобилен телефон, или такъв часовник, който да е тип мобилен телефон. Ако имаше детето едно такова устройство, то можеше да бъде локализирано в рамките на два часа и нямаше толкова ресурс да се разпилява на държавата, толкова хора да не спят и да търчат от работа да го търсят“, добави д-р Веселин Герев.