Другите магистрали са с по 28-30 см настилка. По проект тази е 20 см, но проверката установи, че е само 14 см, което означава, че липсва 1/3. Това каза регионалният министър арх. Иван Шишков  на проверка на състоянието на Северната скоростна тангента на София на надлеза над бул. "Челопешко шосе“ при км 14+175, предаде репортер на "Фокус"

"Освен, че ще направим анализ, трябва да най-вероятно този път ще трябва да бъде предвиден за основен ремонт. Това е поредната магистрала и поредния скоростен път, който в рамките на 6-7 години да се налага абсолютно принудително ремонт", добави той.

По думите му, когато показа ядката на материала: "Този път е в това състояние, защото най-вероятно има проблеми и с основите".

"Извършват се и допълнителни сондажи на самия участък, за да се види моментното състояние. Движението върви, но има и по-краткосрочен период на експлоатация. Това означава, че времево сме свалили рамката на експлоатация, този път се нуждае от ново ремонтиране на участъка", каза председателят на АПИ Венцислав Ангелов.