По искане на прокуратурата е разпоредено да се вземат ядки и да се направят проверки на един от участъците от София до Яна на АМ "Хемус". Резултатите са сходни на това, което бях намерил - между 20 и 24 см е дебелината при изискуеми по проект 28 см. Има липсващ асфалт. Започва разследване и ще се търси наказателна отговорност. Това каза пред NOVA NEWS министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

По думите му от Сливница до кръговото кръстовище на Банкя също са направени проверки. "Там асфалтът по проект е 22 см, а основно е 17-18 см. Георадар направи проверка на Северната скоростна тангента, а резултатите се очаква да излязат другата и по-другата седмица. Строителят и надзора трябва да носят отговорност. Държавата като възложител също носи своята отговорност. Очевидно ще трябва да се направят основни ремомнти", обясни Шишков. 

Според него оттук подробният устройствен план за остатъка на Южната дъга на Околовръстния път е одобрен. А преди две седмици е одобрен и планът за 9 лот на АМ "Тракия".

"Всяка седмица отваряме перспективи за развитие на важни инфраструктурни обекти", посочи той.