"Намирам ситуацията за абсурдна. Не може с такава лека ръка да се съсипва една много добра кариера. Ние миналата година анонимно гласувахме, за да изберем Любомир Ушеров за учител на година", сподели пред репортер на Plovdiv24.bg Кунка Цветкова - представител на "Подкрепа" в училище ОУ "Д-р Петър Берон".

Тя разговоря с журналистите по време на протеста на учители, родители и ученици свързан с неправомерното дисциплинарно уволнение на учител по физическо Ушеров. Те желаят учителят да бъде възстановен на работа. 

Eто какво още каза тя:

"Самият окръжен прокурор заяви пред залата, че няма основание Любомир Ушеров да бъде отстранен от работа до приключването на делото. Въпреки това колегата беше извикан и съзнателно му бе връчена заповедта. С мен никой преди това не е обсъждал въпроса. Гарантирам за това. 

Когато разбрахме за случая, ние бяхме шокирани. По време на общо събрание аз заявих на директора Кичуков, че е голяма грешка да не събере родител и колега и да изясни случая. Преди да прибързва и да го праща на органите. Сигурна съм, че самите родители щяха да възприемат нещата по един естествен и разумен начин. Уверявам ви, че децата имат положително отношение към колегата. Те го приемат като приятел. 

Ние сме родители и хора с опит. Никой от нас нямаше да търпи и най-малко съмнение за подобни обвинения. Изключително неприятна е ситуацията и държа тя да бъде коригираната по разумен начин."

Тя бе категорична, че до момента не е получавала сигнали от ученици за притеснително поведение от страна на учителя. Друг негов бивш колега също бе част от протеста. Той определи преподавателя като изключително диалогичен.

По думите му това е провокация на директора, който се чувства безнаказан. Ушеров потвърди, че на 24 май 2023 е бил награден лично с плакет и грамота от директора на училището за учител на годината.