Дисциплинарно уволненият учител по физическо в ОУ "Д-р Петър Берон“ Пловдив и треньор по хокей на трева Любомир Ушеров застана пред камерата на Plovdiv24.bg, за да обясни какво точно се е случило. Срещу него е подаден сигнал за неуместно поведение към момиче.

"На 27 март около 11,15 часа в училището влезе една група мъже, хванаха ме за ръцете и ми казаха "Арестуван си". После ме изведоха навън, без да се представят, без нищо, и то пред децата. Впоследствие разбрах, че са от Второ районно управление.

Обясниха ми, че има подадена жалба за блудство, качиха ме в колата и ме закараха във Второ. Казаха ми "Признай си", а аз не знам за какво става въпрос. 72 часа бях в следствения арест, после ми гледаха мярката за неотклонение и бях освободен от съда.

На 25 март, по време на час, имаше една топка, закачена на мрежата. Директорът казал на охраната да я сваля. Помолих едно от по-високите момчета от класа да дойде и да изкара топката. И той, и аз опитахме, но не можахме. Тогава се огледах за ней-дребното момиче.

Хванах я и я пуснах между мрежата и прозореца, момичето изкара топката, а аз изкарах момичето. Това беше цялата история. След това на 27 март ме арестуваха, че съм бил целунал момичето, което е абсолютна лъжа. Освен всичко останало там имаше и други деца. Уволнен съм на личностна основа от директора, явно съм му някаква пречка".