Дисциплинарно уволнение на учител по физическо възпитание и треньор по хокей на трева разбуни духовете в пловдивското училище "Д-р Петър Берон“, предава репортер на Plovdiv24.bg.

Преподаватели от школото излязоха тази сутрин на протест в защита на Любомир Ушеров и поискаха връщането му на работа. Той е обвинен от родител в неуместно поведение към момиче. В Районна прокуратура е образувано досъдебно производство. Учителят е привлечен като обвиняем по чл. 149, ал. 1 от Наказателния кодекс, който касае евентуално извършване на блудство с дете под 14-годишна възраст. 

Ето какво обясни пред камерата ни Таня Абакумова, учител 4 клас начален етап:

"Тук съм, за да защитя своя колега, който според нас е неправомерно дисциплинално уволнен и набеден. Постъпил е устен сигнал, че едва ли не господин Ушеров е педофил. Място за страх няма - не знам как този възрастен човек, който е две години преди пенсия, може да направи подобно нещо, това е немислимо.

В разговор с него той ми обясни ситуацията - става въпрос за закачена в мрежа топка. Не успяват да я свалят по никакъв начин и тогава той казва да извикат момиче, което е по-леко, за да го вдигне. При вдигането той я хваща за кръста, сваля я и оттам вече казват, че то я е опипал. Този човек не може да си го помисли това, камо ли да го направи".