Продължават протестните автошествия в Старозагорско. Това съобщиха от Сдружение "Миньори и енергетици заедно", предаде репортер на "Фокус". Те заявяват, че не са съгласни с решенията на управляващите във връзка с комплекса "Марица Изток".

"Не сме съгласни с техните решения - да ни оставят без работа, България без сигурност, децата ни без бъдеще! Ще го заявим в петък на 29.03.2024 от 09:00 часа. Тръгване от Раднево, мястото е известно на всички - паметника "Св. Иван Рилски". Ще ни видят в Димитровград, Хасково, Харманли, Гълъбово, Раднево. И още нещо... Много е важна числеността на тази дата, защото решенията, които ще вземем тогава, ще бъдат различни. Всеки един от вас е важен! Няма да се примирим! Заедно можем! ", апелират от Сдружението.

"Ние сме парламентарна република, всяко законодателство се приема от парламента. Ние сме в протест вече почти месец, исканията са ясни за целият комплекс "Марица изток". Картографиране не ни трябва, трябва ни работещ комплекс", отбеляза председателят на Сдружението Станимир Георгиев.