Сдружение "Миньори и енергетици заедно" организира поредното протестно автошествие в Старозагорско, предаде репортер на "Фокус". Организаторите призовават всеки, който е заинтересован да участва, да дойде днес на паметник "Св. Иван Рилски" в Раднево от 9.00ч. Автошествието ще тръгне в 10.00ч.

"Нашата позиция е ясна на всички - да защитим комплекс "Марица Изток", нашите интереси, доходи и бъдещето ни", заяви председателят на Сдружение "Миньори и енергетици заедно" Станимир Георгиев.

На 15 април се проведе среща на Сдружението, на която беше обсъдено състоянието и бъдещето на централите и мините от Маришкият басейн.

"Благодарим на всички присъстващи на провелата се среща. Също така искаме да благодарим и на проф. Жеко Ганев за приетата покана и подкрепата му. Той запозна присъстващите със своите технологии и иновации в сферата на въгледобива и енергетиката. Темата бе дълга и няма как да се обхване всеки един детайл, но неговите думи "Вие стъпвате върху "злато" и пояснението след това ни дадоха още причини за вярваме, че има смисъл. Има смисъл да се борим за енергийното сърце на България.... Не! По точно, както каза той "не енергийно сърце, а сърцето на България", каза зам.-председателят на Сдружението Йордан Стоянов.