Родственик на Васил Левски ще гостува на добруджанското село Божаново, съобщи Красимира Николова, главен експерт "Връзки с обществеността" в Община Добричка, предаде репортер на "Фокус". Гостът ще се срещне с ученици и читалищни секретари в селото. 

Стефан Караиванов е правнук на първи братовчед на Васил Левски. Ще гостува утре - 9 февруари, в основното училище, което носи името на Апостола. Събитието ще започне в 12:00 ч. Стефан Караиванов ще представи поредното издание на книгата "Васил Левски по спомени на Васил Караиванов - първи братовчед на Апостола". Спомените за Апостола на свободата са съхранени за поколенията от прадядото на Стефан Караиванов.

150 години след гибелта на Васил Левски ученици и читалищни секретари от община Добричка ще имат възможност утре да разговарят с неговия родственик. Стефан Караиванов е потомък на рода на майката на Апостола Гина Кунчева, която по баща е Караиванова. На срещата, организирана по инициатива на Десислава Димитрова, секретар на читалище "Груди Филипов -1940 г.“ в Божурово, ще присъства и кметът на Община Добричка Соня Георгиева.

Жулиета НИКОЛОВА