И тази година децата и екипът на ДГ "Мирослава" в Пловдив останаха верни на традицията и на 14 февруари се премениха в карнавални костюми на любими приказни и фантастични герои по повод на така дълго чакания от малки и големи "Карнавал на приятелството". Всички заедно се обединиха около идеята да споделят своите най-съкровени послания за приятелството, посветени на обичта, подкрепата и вярата в доброто, информира кореспондент на "Фокус".

С радост и усмивки, екипът и децата посветиха дните преди карнавала на творчески работилници, на които децата от големите групи изработиха за малките възпитаници на детската градина маски, костюми, весели картички с послания за приятелството.

Децата от трета и четвърта възрастови групи разговаряха на теми: "Кого наричаме приятел?", "Какво е да имаш истински приятел?", "Защо трябва да имаме приятели?" и "Какво направи за своя най-добър приятел?“

Всяка група изработи послание за приятелството – "Каквото ни е нужно, правим го задружно!“; "Добрите приятели са като звездите, не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са там!“; "Какво си приятелство мое, аз точно да кажа не знам, но зная без тебе какво е – това е в света да си сам…“; "Приятелството е като дъгата! Озарява дните ти, когато минаваш през бурята!“; "Приятелите са ангели, които помагат на крилата ти да полетят, когато са забравили това!“ "Приятелството всичко означава, без него беден си на този свят. Приятел в нужда се познава, намериш ли го значи си богат!“ Всички те бяха украсени от малките детски ръце с много любов, старание и креативност.

Кулминация на празника бяха песните и танците на децата, които дефилираха и се забавляваха с карнавалните си костюми! И тази година ролята на крал и кралица на карнавала поеха родители от детската градина, които споделиха, че макар и да сме различни, в приятелството най-важно е да даваш и да получаваш любов. Те поздравиха децата за техните познания за приятелството, артистичните и емоционалните им изпълнения и ги изненадаха с подаръци, символи на обичта. Малките възпитаници на ДГ "Мирослава" също разбраха, че можем да бъдем приятели, да се забавляваме, да си помагаме, да мечтаем, да играем заедно, да се обичаме и да създаваме добрини.