"Сухиндол е специално място. Отпреди 5 хил. години тук се произвеждало най-хубавото вино, защото траките смятали, че само с тази напитка могат да достигнат до боговете. Сухиндолската земя е благословена.“ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова приветства жителите и гостите на Сухиндол, с които заедно отбеляза Празника на общината и Деня на лозарите и винопроизводителите. Това предадоха от прессекретариата на държавния глава.

"Цели 158 години този празник е в календара на общината. По традиция по домовете се завръщат от близо и далеч родените тук. Хората в Сухиндол почитат традициите, защото в тях е мъдростта на миналите поколения, и ги предават на своите деца“, посочи Йотова.

"Освен благословия лозята искат и много труд. Сухиндолци са трудолюбиви и добри стопани. Заедно, със задружни усилия постигат добри резултати за развитието на общината, която служи за пример“, изтъкна вицепрезидентът.

Йотова пожела здрава и богата година за всички и се включи в традиционното обредно зарязване на лозята в местността "Димчански завой“