Регионалната инспекция по околна среда и води във Велико Търново ще се съобрази с всички страни по казуса с изграждането на завод за каменна вата край Павликени. Милка Асенова, експерт "Връзки с обществеността“ в инспекцията припомни "Фокус“, че на 24 ноември /четвъртък/ ще заседава Експертен екологичен съвет, който трябва да вземе категорично решение дали ще има завод или не. Асенова увери и, че по време на срещата нейните колеги ще вземат предвид и ще отчетат всички постъпили възражения, становища и предложения на заинтересованите страни. След това те ще подготвят и Решение по Оценка на въздействието на околната среда (ОВОС). Това е второто по ред заседание на Екологичния съвет. На него ще бъде разгледан Доклад по Оценка на въздействието на околната среда (ОВОС) на инвестиционното предложение: "Изграждане на логистична и складова база за каменни фракции, цех за производство на каменна вата, енергоизточник за нуждите на производството, сграден фонд и площадки за находище "Върбовка“, село Върбовка, община Павликени, област Велико Търново“ с възложител "Петрургия“ ЕООД.

В срещата ще участват представители на неправителствения сектор, експерти, представители на възложителя и на местната власт.

Преди началото на заседанието пред РИОСВ – Велико Търново жители на Павликени подготвят и протест, който ще започне в 9:30 часа.

Луиза ТРАНЧЕВА