Двете районни избирателни комисии за Пловдив - град и Пловдив - област от другата седмица ще са на новите си адреси в панаира. 16 РИК ще се помещава в палата 2, а 17 РИК в палата 11, предаде репортер на "Фокус".

16 РИК ще е на новия адрес от 27 март, а 17 РИК - от 30 март. Тази година е договорен по-дълъг срок за наемане на панаирните палати заради очакваната нужда от повече време за обработване на изборната документация. Двете комисии ще могат да ползват определените им сгради до 5 април включително.

От РИК-овете не съобщават за проблеми към момента. Членове на секционните комисии се притеснявали единствено за организацията на видеонаблюдението.

"В телефоните ще има само QR код, който се сканира, за да започне записа. Хората не бива да се притесняват, ако няма интернет покритие, защото записът се прави и офлайн и после се качва в сайта. Ако телефонът блокира или бъгне, трябва да се рестартира и работата ще продължи. Изобщо не е сложно. Всичко останало са градски легенди" - коментира председателят на 17 РИК Янко Радунчев.