130 000 лв. е общият награден фонд за победителите в в международния архитектурен конкурс за концепция за обновяване на градския център на Добрич. Днес Общинският съвет гласува отпускането на тези средства на редовно заседание, предаде репортер на "Фокус". Зам.-кметът "Финанси и общинска собственост" Елка Димова поясни, че ще има поредица от докладни, касаещи усвояване на средства от дългосрочния дълг в размер на 12 млн. лв.

Днес общинските съветници одобриха размера на премиите на победителите в международния архитектурен конкурс за концепция за обновяване на градския център на Добрич. Класираният  на първо място екип получава награда от 50 000 лв., на второ - 40 000 лв. и на трето - 30 000 лв. Има и две поощрителни награди, всяка по 5000 лв. 

27 общински съветници гласуваха със "за" и шестима - с "въздържал се", с което предложението за разплащане на средства от дългосрочния дълг за реализация на инвестиционен проект "Нов градски център с обществени функции и пешеходни пространства на град Добрич" е прието. На сайта на архитектурния конкурс са публикувани имената на победителите и детайли от техните проектни предложения - тук.

Жулиета НИКОЛОВА