Към момента няма постъпило официално предложение за освобождаването ми от поста Председател на Общински съвет. Аз разбрах за исканата оставка от медиите и беше изключително гръмко. Това каза пред журналисти председателят на ОбС-Стара Загора Ивета Лазарова във връзка с искането на оставката й от ПП "Възраждане"-Стара Загора, предаде репортер на "Фокус". Тя уточни, че разговорите с нея се водят само и единствено чрез медиите.

"Това ми дава сигнал, че резултатът, който се търси, не е оставката ми, а е единствено и само пиар на мой гръб от една определена политическа партия. Искам категорично да заявя, че основанията, на които искат моята оставка, са абсолютни клевети, приписвайки ми престъпления, които аз не съм извършила. Категорично искам да заявя, че аз през целия си съзнателен живот не съм извършила нито едно престъпление, не съм разследвана за такова, а още повече да бъда осъдена за престъпление. За мен това е трети мандат на общински съветник. Приемайки, още в самото начало, да бъда кандидат за председател на Общинския съвет, аз го направих с ясната представа, че такива моменти ще има, защото Общинският съвет е представен от 11 различни групи. В цялата си работа в ОбС съм се ръководила от законите на Република България. Всеки един общински съветник за мен е бил равен на всеки друг, независимо от неговата политическа принадлежност, пол или раса. За мен това е да си председател на Общински съвет - да бъдеш равен сред равни и да се отнасяш с всеки един по този начин. Аз смятам, че с абсолютно всички политически представени групи съм показала как работя и съм показала своите принципи в работата си. Така смятам да правя и занапред. За трети път гражданите на Стара Загора ми гласуват доверие да бъда в Общинския съвет и втори път ми е гласувано доверие от колегите общински съветници да бъда председател. Аз нямам намерение да отстъпя и крачка от тази голяма отговорност, а повярвайте ми отговорността е огромна. Смятам да я отстоявам и да я заслужа с честност и прозрачност към всички", категорична е Лазарова.

Тя нарече атаката срещу нея политически пиар на една партия с централа в София. "Не искам да коментирам повече тази тема, защото не искам да легитимирам подобно поведение към никого, защото не може по всеки да се хвърля кал безпредметно, безпричинно, без факти и доказателства", допълни председателят на ОбС-Стара Загора.

Припомняме, че оставката на Лазарова бе поискана от ПП "Възраждане"-Стара Загора, тъй като по думите им тя е лъжесвидетелствала в дело за купуване на гласове. Става въпрос с делото срещу общинския съветник Янко Янков, който бе осъден условно за купуване на гласове на местните избори през 2019 г.