ВКС осъди старозагорския общински съветник Янко Янков за купуване на гласове на местните избори през 2019 г., предаде репортер на "Фокус". Спрямо него са наложени наказанията "лишаване от свобода“ за 2 г. с изпитателен срок от 4 г. и "глоба“ от 12 000 лв.

На първа инстанция Софийски градски съд оправдава Янков по повдигнатото му обвинение, но според следващата съдебна инстанция – Софийския апелативен съд(САС), той е признат за виновен, че през м. октомври 2019 г. е предоставил парична сума в размер на 200 лева, като предплата от обща сума в размер на 2000 лева, на физическо лице, за да бъде дадена на друго – по 40 лева на 50 души от Стара Загора, които да бъдат склонени да гласуват на изборите за общински съветници в полза на Янков като кандидат за кмет на Община Стара Загора, издигнат от Коалиция "Алтернатива за гражданите“ с бюлетина № 26, и в полза на вписаната в бюлетината за избор на общински съветници преференция № 142 на Коалиция "Алтернатива за гражданите“.

В момента Янков е два мандата общински съветник, като към този момент е общински съветник и председател на Сдружение "Истината за Стара Загора“. В сегашния си мандат е и председател на Постоянната комисия по общинска собственост и стопанска политика, член е и на Постоянната комисия по политика за управление на общинските дружества.

В Решението си ВКС посочва, че Янко Янков е с обременено съдебно минало.