Преди ден ви съобщихме, че бивш кандидат-депутат от Демократична България се е оплакал от полицейско насилие. Виктор Иванов написа във Facebook, че в нощта на събота срещу неделя е бил репресиран от служители на СДВР в центъра на София.

По време на нощната смяна на подвижна полицейска група, в нощта на 2 срещу 3 декември двама служители на Четвърто РУ-СДВР предприели обход на градинката при бившата баня "Лозенец“, съобщават от МВР. Пострадал служител от Четвърто РУ-СДВР разказа подробности за полицейска проверка в нощта срещу 3 декември.

"Движейки се по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“, непосредствено до изхода на подлеза, двамата виждат трима мъже, говорили на висок глас. Един от тях обяснил, че има в себе си марихуана, която възнамерява да изпуши вкъщи. Тогава полицаите подходили към извършване на проверка на тримата. 

Легитимирали се, а мъжете представили документи за самоличност. Един от тях опитал да ги провокира, обиждал ги, което наложило да му бъдат поставени белезници. В момента, когато следвало да бъде настанен в служебния автомобил, един от мъжете категорично отказал, започнал да се държи грубо и арогантно. При предприетите действия да бъде настанен в полицейската кола, той ухапал служителя по крака. 

Полицаят e заснел клип началото на проверката. "Ако сме допуснали грешки, ще понесем необходимото наказание“, каза полицаят, пострадал в създалата се ситуация, но сподели, че отново би реагирал по същия начин в подобен момент.

Служителят отправи призив действията на полицията да не бъдат използвани с политически мотив или с цел компрометиране. 

"Това, че задържаният е имал политическо минало не е основание към него да бъде подхождано привилегировано. Полицията трябва да реагира равностойно спрямо всички граждани“, допълни полицаят от Четвърто РУ пред журналисти.