Пловдивчанка, която живее на улица "Петър Стоев" отново реши да ни изпрати сигнал с проблема, с който се сблъскват живущите на улицата и това, което трябва да търпят ежедневно, свързано с ямата, която по думите им "застрашава здравето на децата ми". Наскоро "Фокус" информира подробно за проблема, а снимките, които нашата читателка ни е изпратила, са направени вчера - 23 септември. Ето както ни пише тя:

Ще Ви държа в течение с простичкия ми граждански проблем. Приемете го, като Доклад от мястото на събитието.

В качеството ми на гражданин какво бих могла да изисквам, освен някой да защити правата ни, със силата на закона, дори с цената на: Проверка! Контрол! Работа!

За целта е важна информацията от първа ръка. Днес (вчера - 23 септември) работа на обекта няма, да не издребняваме, все пак са почивни дни.

Снимките от точката на въпросния обект  - ул. "Петър Стоев" 60 са само, за да добиете представа, какво е да излезеш и да видиш, какво си правил необезпокоявано в тоалетната. Странно ли е или срамно, не знам. Но поне нагледно децата разбраха как са живели предците им през Средновековието. При по-малките е по-напрегнато. Майки, стиснали здраво децата си, с бърза стъпка излизат или влизат в домовете си.

Моята гледна точка е как децата ми ще станат достойни и будни граждани. Млади са, животът е пред тях. Но те трябва да оценяват това, което имат, да се научат да спазват и отстояват  гражданските си права. Хубаво би било да се научат на отговорност. Уважението към правата на другите е свързано с отговорност за собствените ни дейности.


Как да се научат да  полагат усилие за прилагане на правата на всеки и всички?

Следва продължение...