Живеещи на улица "Петър Стоев" в Пловдив излязоха на протест тази сутрин, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Хората са недоволни от проточилия се безобразно дълго ремонт и организираха демонстрация с надежда властите най-после да чуят за проблема им и да предприемат мерки.

Жителите от района блокираха кръстовището между булевард "Никола Вапцаров" и улица "Михалаки Георгиев" от 7,30 ч. Хората не скриха огромното си разочарование най-вече заради липсата на контрол. На моменти напрежението и нервите взимаха връх.

Улицата е разкопана от месеци за подмяна на водопровода и канализацията. Новите тръби са сложени, но не са заровени. Смрадта от фекалии е непоносима заради топлото време, а жителите твърдят, че от доста дълго време не са виждали работници на обекта. По план ремонтът на "Петър Стоев" трябва да приключи до средата на 2024 година.

Ремонтът на улица "Петър Стоев" е част от големия проект на ВиК за изграждане на  Южния обходен колектор на стойност 100 милиона лева. Обектът се изпълнява от ДЗЗД "Еко проект Пловдив". В консорциума участват "Интерхолд", "ТЕС кънстракшън груп" (по настоящем "Парсек билд") и "ВиК Инфраструктурно проектиране".

Какво коментира говорителят на водното дружество инж. Антон Гълъбов - вижте в прикаченото видео.