Реконструкцията на ул. "Даме Груев" в Пловдив не е спирала, дори проектът напредва. Това съобщи за Агенция "Фокус" зам.-кметът по строителството Пламен Райчев. "Не ми е докладвано за спиране на проекта. Напротив, докладват ми напредъка", каза Райчев.

Граждани, обаче написаха в социалната мрежа Фейсбук, че на обекта от няколко дни не се работи, не се мяркат и работници, има само паркирани тежки машини там. 

Райчев обясни това с факта, че заради валежите през последните дни теренът е мокър и трябва да изсъхне. "От утре работата продължава, дават го топло времето", добави той. И ни препрати към ръководителя на проекта към Община Пловдив Христина Плачкова.

Плачкова каза, че всяка седмица общината осъществява контрол на обекта. Тази седмица не са ходили, но утре ще бъдат там на оперативка. А повече информация за дейностите ще ни дадат утре.

"Има и някои пречки, има проблемна инфраструктура, която се изгражда", призна Плачкова. "Все още не сме бутнали сградите общинска собственост. Има някои неща, които затрудняват строителството, но като цяло нещата напредват", каза още Плачкова.

По думите и, предстои стартирането на етап 3 на обекта и това ще затвори целият участък, за да се продължи с ремонтните дейности. Всяка седмица община Пловдив осъществява контрол на обекта, категорична е Плачкова.

Но хората не смятат така и пишат ядосано:

"Днес отново цари спокойствие на ул."Даме Груев", машините са паркирани, не се виждат и работници. Докога ще продължи това безхаберие ? Разкопана и последните участък и зарязаха всичко. Къде е общината, къде са отговорните институции, които трябва да осъществят контрол на обекта?"