Паркирането в част от центъра на София ще бъде ограничено заради протеста на зърнопроизводителите. Това предупреждават от Столична община.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на превозните средства на участниците, както следва:

- От 01.00 часа до приключване на протеста на 20.09.2023 г. на бул. "Тодор Александров“ между бул. "Кн. Мария Луиза“ и бул. "Христо Ботев“, посока център.

- От 03.00  часа до приключване на протеста на 20.09.2023 г., както следва:

- На северозападната дъга на пл. "Св. Александър Невски" между ул. "Оборище" и ул. "11-ти август", зад църквата "Света София“;

- на северната дъга на пл. "Св. Александър Невски" между ул. "11-ти август" и ул. "Дунав";

- на ул. "Оборище" между ул. "Г. С. Раковски" и бул. "Васил Левски".

От 06.00 часа до приключване на протеста на 20.09.2023 г. се разрешава паркирането на пътни превозни средства по крайна дясна активна лента на бул. "Тодор Александров“ между бул. "Кн. Мария Луиза“ и бул. "Христо Ботев“, посока център.

От 06.00 часа до приключване на протеста на 20.09.2023 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. "Тодор Александров“ между бул. "Кн. Мария Луиза“ и бул. "Христо Ботев“, посока център.

Столична дирекция на вътрешните работи осигурява охрана, постове за контрол и регулиране на движението за горепосочените време и места.