Началникът на Регионалното управление на образованието в Пловдив Иванка Киркова напуска поста, който заема и отива в Министерство на образованието. Това съобщи самата тя чрез пост във Фейсбук, видя Plovdiv24.bg. Тя ще бъде замествана от Рангел Райчев, който е бивш възпитател от помощно училище "Стефан Караджа".

Ето и подробностите от нейната публикация:

Отговорността, честта, достойнството и професионализмът за мен са водещи и често предполагат различни решения. Междуличностните отношения никога не са имали и няма да имат превес над тях. Интригите, лъжите и сплетните не могат да ме откажат да следвам пътя си! В живота ни често възникват обстоятелства, които променят някои намерения, но това е, за да запазим целта. Винаги съм живяла с увереността, че доброто ще победи! Приемам всякакви предизвикателства, а даже някои от тях ги провокирам.

Вие знаете 1/100 от всичко, което трябваше и трябва да преживеем аз и моето семейство.

С усмивка ви съобщавам, че за известно и кратко време, ставам част от екипа на МОН, а колегата ми Рангел Райчев поема моята работа.

Разбира се, и двамата отново ще се постараем да докажем човешките и професионалните си качества!

Това е всичко, което мога да споделя, защо съм възпитана да съм етична и лоялна!

Припомняме, че след няколко годишни дела и три уволнения запоследно Иванка Киркова беше върната на поста през септември 2023 година след окончателно решение на ВАС.