Първата задача на възстановения началник на РУО - Пловдив Иванка Киркова беше да провери докъде е стигнал ремонтът на Хуманитарната гимназия. "Има много ученици в това училище. В събота и неделя строителят ще работи, но от следващата седмица трябва да видим как ще се съвместяват учебният процес и ремонтът" - заяви за Plovdiv24.bg Киркова. 

Вчера сутринта в 8.30 ч. новият стар началник се върна в кабинета на ул. "Цариброд" № 1. Пред сградата вече я чакали родители на деца, които се връщат от Великобритания с въпроси как ще продължат обучението си у нас. Освен за нашите деца, трябва да се погрижим и за тези, които си идват от чужбина, казва тя.

След това Киркова събрала екипа и им казала, че продължават работата оттам, където са били преди 2 години. "Колкото и да съм следила нещата, все пак е било отстрани и ми трябва малко време да се запозная с детайлите. Направени са някои промени, които не ми харесват и смятам да възстановя предишното положение" - коментира тя. 

Конкурсите за директори на 34 училища в Пловдив и областта, които бяха отменени със заповед в навечерието на 15 септември, ще се проведат през ноември, както вече съобщи образователният министър Галин Цоков. Най-вероятно МОН ще ги обяви едновременно за цялата страна, предполага Киркова.

Просветната шефка ще присъства днес на откриването на новата учебна година в пловдивското ОУ "Кочо Честименски". 93 908 деца и ученици влизат на 15 септември в детските и учебните заведения в Пловдив и областта.