Днес подписах договора за обществен превоз на пътници за Цалапица, Златитрап, Брестовица, Оризари, Бойково, Дедово, Ситово, Лилково и Скобелево, съобщи кметът на община "Родопи" Павел Михайлов. И допълни:

Възстановява се редовното разписание на междуградските автобуси по горепосочените направления. Новата фирма-изпълнител ще започне със стартови разписания по утвърдената маршрутна схема да работи още утре.

Договорът за обслужване на общинската транспортна схема по спешна мярка е сключен с ДЗЗД Консорциум "МАРИЦА ИЗТОК 2018.

Запазват се маршрутните направления и местата за спиране на превозните средства. Разписанията на автобусите, които са запазени с малки изключения ще бъдат публикувани от кметовете и кметските наместници по места в социалните мрежи и на спирките по населените места.

Досегашният договор за обществен превоз на пътници без конкурс с "Хеброс бус“ изтече тази събота, но фирмата отказа едностранно да подпише споразумението.

Това наложи спешни преговори в почивните дни от страна на община "Родопи“.

Билети ще се закупуват от шофьора. Карти ще бъдат издавани от офиса на фирмата-превозвач, който се намира в подлеза на автогара "Родопи“. Всички, които имат издадени карти към "Хеброс бус“, имат право да поискат парите си обратно от фирмата.