Общинските съветници ще избират отново заместник-председатели на СОС и съставите на комисии. Дотук се стигна, след като областният управител Вяра Тодева върна предходното гласуване на съветниците.

Тя откри пропуски в гласуването и процедурата по свикване на събранието. 

"Както знаете върнах решението за избор на председатели и съставители на комисии в Столичен общински съвет. Имаше процедурни грешки. Оттук нататък моята работа ще е да връщам всяко решение, което не е законосъобразно. Заседанието не е е свикано по правилата", каза Вяра Тодева на брифинг.

"Материалите не са били качени на страницата на Столичния общински съвет. Нямам друг избор освен да върна решението. Това, че всички са били в залата не ги извинява. Нека всички се запознаят със законите. Областният управител има задължение да следи законността. Именно Георги Георгиев като юрист трябва да ме подкрепи. Всеки може да ми иска оставка, на този етап не виждам причина да подавам оставка", каза още Тодева.

Общинските съветници от ГЕРБ заявиха, че Тодева изпълнява политическа поръчка и поискаха оставката ѝ при ротацията. След като Мария Габриел отказа да подпише меморандума, предложен от ПП-ДБ, ротацията също е под въпрос.