По повод годишнината бе организирано възпоменателно честване пред бюст-паметника на Апостола на свободата във Видин. На него присъстваха кметът на Общината д-р Цветан Ценков, областният управител Огнян Асенов, председателят на Общинския съвет Генади Велков, заместник-кметът Борислава Борисова, представители на Видинска света митрополия, на държавни и културни институции, на училища и детски градини, на политически партии, сдружения и граждани, съобщиха от Община Видин.

Слово по случай 150-та годишнина от обесването на Васил Левски произнесе д-р Ценков. В него той се спря накратко на житейския и революционен път на Апостола. "Левски е пребродил всяко кътче от българската земя, за да изгради революционни комитети. Именно Вътрешната революционна организация е основата, върху която се подготвя и Априлското въстание. Това въстание, заедно с последвалата Руско-турска Освободителна война, довеждат до възстановяване на българската държава на европейската карта“ – отбеляза в словото си кметът на Видин. И заяви, че няма българин, който да не се прекланя пред величието на Апостола като човек и като борец за национално освобождение. И сега, десетилетия след своята гибел Левски живее в сърцата на хората и е почитан като истински светец.

Рецитал за националния ни герой представиха възпитаници на филиал "Васил Левски" на детска градина "Детелина".

Д-р Цветан Ценков връчи почетни плакети и грамоти от Община Видин на победителите в традиционното състезание "Лъвски скок", което тази година се проведе в две категории: ученици VIII-X клас и ученици XI-XII клас. С най-добро постижение в първата категория е Теодор Витанов, ученик от Х клас на Профилираната природо-математическа гимназия "Екзарх Антим Първи“. Той се класира с резултат от 2 м и 78 см. В другата категория първенец е Никола Емилов, ученик от XII клас на същата гимназия, чието постижение е 2 м и 86 см. Надпреварата "Лъвски скок“ се организира от Видинския комитет "Васил Левски“, Регионалното управление на образованието и Община Видин.

След връчването на отличията с едноминутно мълчание бе почетена паметта на Апостола и бяха поднесени венци и цветя от присъстващите на церемонията.