Около 103% е изпълнението на данъчните приходи за последните две години в Община град Добрич. За 2022 г. към края на септември то е малко над 86%. Това е посочено в отчета на кмета и неговия екип за тригодишния период на управление, предаде репортер на Агенция "Фокус". Отчита се и много добро изпълнение на неданъчните приходи, което се движи между 92% и 101%.

Като положителен ефект се отчита запазването размера на данъчните ставки, което гарантира стабилност и предвидимост за граждани и инвеститори. Общината използва 6 достъпни канала за плащане на данъци и такси, като възможностите ще се разширяват. 

Динамиката на приходите показва много добри показатели по всички основания, като най-добри са резултатите при данък върху превозните средства, където има трайно увеличение за периода 2020 - 2021 - 2022 г. Същата е тенденцията и при данък при придобиване на имущество по дарение и възмезден начин, както и приходите и доходите от собственост. Приходите от концесии в последните три години също растат. 

Публичният отчет на кметския екип е в детайлна информация е достъпен на страницата на общината в интернет.

Жулиета НИКОЛОВА