Ст.комисар Васил Костадинов, директор на ОД МВР Пловдив и комисар Радослав Начев споделиха подробните детайли около акцията в ромската махала в Асеновград, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Има образувани 2 досъдебни производства, едното под надзора на Окръжна прокуратура Пловдив, а второто на Районна прокуратура Пловдив.

Текущите данни до момента сподели комисар Начев. 

"Извършва се мащабна акция, която е с участието на различни структури на Министерството на вътрешните работи на областната дирекция, както и външни структури . Резултатите до момента са образувани едно досъдебно производство за намерени боеприпаси без необходимото разрешително, извършват се две проверки за намерени търговски марки върху дрехи и ще се извърши проверка върху тяхното съдържание и начина на придобиването им.

Проверени са 221 МПС, 324 лица, съставени са 64 фиша по закона за движение по пътищата и нарушения по скоростните режими, 22 акта за закона по движение по пътищата и 10 акта по закона за гражданската регистрация

Проверените търговски обекти до момента са 23, адресите проверени са 12, 4 лица са представлявали оперативен интерес за полицията от участващите външни структури - териториалната дирекция на НАП, агенция на митници, областна дирекция на храните, горско стопанство, и служители от община Асеновград. Съставени 4 констативни протокола."