При съседски спор в Асеновград е пострадал полицай и са счупени стъкла на патрулка. Това съобщи пред журналисти ст. комисар Васил Костадинов, директор на ОД МВР Пловдив. 

В ромския квартал "Лозница" в Асеновград се провежда специализирана полицейска акция, която е била предварително планирана, предаде репортер на Агенция "Фокус"

Има леко пострадал полицай с повърхностни телесни повреди и пострадал член на едно от семействата, между които е имало съседски спор в петък, довел до инцидент след изстрел с незаконно притежавано оръжие в Асеновград. Органите на реда са пристигнали няколко минути преди да е имало по-сериозен сблъсък между двете семейства. Счупени са и две стъкла на полицейска кола.

Акцията се провежда в ромска махала в Асеновград, която е била подготвена предварително и е съвпаднала със случая. Костадинов каза още, че в махалата е било демонстрирано неприемливо отношение към законите в страната, а целта на операцията е с респектираща цел, нещо, което полицията търси от тази акция - ефекта на респект.

Полицаите намериха и нелегално заведение. Собственикът отговори на журналистически въпрос, че така изхранва своето семейство.