Не са събрани доказателства, които да сочат, че изчезналият 12-годишен Александър е жертва на престъпление. Това коментира на брифинг говорителят на Окръжната прокуратура в Перник Албена Стоилова.

"Многократно се е случвало за кратки периоди детето да бъде изпускано от поглед заради заболяването му, което е свързано с хиперактивност", посочи още тя.

Органите на реда категорично отрекоха информацията бащата на детето да е подлаган на детектор на лъжата. Той обаче е разпитан вече два пъти. "Показанията му в качеството на свидетел не са противоречиви", подчерта Стоилова.

Няма данни детето да се е возило в градския транспорт. Проверяват се всички камери - общински и на частни домове. Властите призовават хората да продължават да подават сигнали, съобщи NOVA. 

Старши комисар Павел Млеканов от ОДМВР-Перник коментира дали на разпространено видео в социалните мрежи се вижда изчезналият Александър: "Не искам да коментирам нещо на 100%, за което не мога да бъда сигурен. Бащата го е заявил. За съжаление, това е било много часове преди информацията да достигне до нас", каза той.