Предсрочно са прекратени пълномощията на избран общински съветник, поради влязъл в сила акт, с който е установен конфликт на интереси по Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Това съобщиха от ОИК - Хисаря.

Според решението Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество е установила конфликт на интереси по отношение на Бойко Гавраилов - общински съветник в Общински съвет – Хисаря в качеството му на лице, заемащо публична длъжност по смисъла на чл. 6, ал. 1, т. 2 от ЗПКОНПИ и е наложена глоба в размер на 5000,00 лева, както и е постановено отнемане в полза на Община Хисаря на сумата от 444,56 лева, представляваща възнаграждение за периода, в който е извършено нарушението.

Той обжалва репението в Административен съд Пловдив и ВАС, но жалбата му е отхвърлена.

При съобразяване с разпоредбата на чл. 30, ал. 7 от ЗМСМА, ОИК Хисаря следва в 3-дневен срок от получаване на документите, удостоворяващи обстоятелствата по чл. 30, ал. 4, т. 11 от ЗМСМА да обяви за избран за общински съветник следващия в листата кандидат. Това е Ангел Веселинов, който обаче се отказва да заеме мястото, тъй като към настоящия момент е назначен на длъжност Директор на Общинско предприятие "ОГС“ – гр. Хисаря и като такъв не би могъл да бъде общински съветник. А следвашият в листата на ГЕРБ е  Радослав Мишин.