ВМРО има нов координатор за Варненска област. Това е Петър Петров, доктор по обществени и социални науки. Той бе представен днес лично от председателя на ВМРО – БНД Красимир Каракачанов на пресконференция в пресклуба на БТА в морския град.

Тук съм за областната конференция на партията. Целта е номинациите за предстоящите избори 2 в 1, стана ясно от думите на Каракачанов. Имената трябва да са изяснени до 30 април. След това ще бъдат подредени листите. Към момента от изявените личности с номинация от Варна е Андрей Слабаков.

Край морето Красимир Каракачанов коментира и актуалната политическа обстановка. "Сглобката“ влезе в собствения си капан. Главчев стана жертва на амбициите на ГЕРБ и ДПС. Това сега не е служебно правителство. То не е неутрално, а партийно, като се определя от двете партии. Изборите няма да бъдат честни. Кризата вече е конституционна, стана ясно от думите на лидера на ВМРО.

Миналата събота на Национална конференция на партията са били определени насоките за предстоящите избори. ВМРО ще се яви самостоятелно, с широка гражданска квота, обясни Каракачанов.

Като проблеми, за които партията ще се бори за решаването им, свързани с Варненско, той определи довършването на магистрала "Хемус“, обходният път на Провадия, належащия нов ферибот на Белослав.

Ние сме алтернатива. Цинизъм е въздушния Шенген. Сервилност от страна на Денков и Габриел и политика на "свалени гащи“, определи той работата на "Сглобката“. Икономически идиотизъм е решението България да подари платени реактори на Украйна, а да вади нови пари за други, стана ясно още от думите на Красимир Каракачанов.

Лидерът на ВМРО не изключи бивши депутати на "Възраждане“ да подкрепят партията.