По-рано днес Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение на кмета на Стамболийски  и областен координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев, както и на заместник-кмета Теодора Денева. Повдигнатите обвинения са за  злоупотреба с обществени поръчки. Става дума за няколко, проведени в периода януари 2018 – октомври 2022 година, на обща стойност 2,3 милиона лева.

Мараджиев, коментира, че следствието, което се води, е чисто политическо и написано на коляно!

"Ето ги обектите, за които сме обвиняеми със заместник-кмета Теодора Денева! Обвинение чисто политическо, написано на коляно! Не е важен кметът Мараджиев! Важен е областният координатор на ГЕРБ. Този, който го мачкате години наред и печели всички избори! Нали уж бях злоупотребил с евросредства?! Сега евросредствата са си на място!

Три поръчки с пари, отпуснати от последното правителство на премиера Борисов! 300 000 лева за лятно кино! 1 000 000 лева за ремонт на площад и 1 000 000 лева за ремонт на читалището! Който може с тези пари да направи това, което аз съм построил, да ми се обади!

Защо е политическо и е писано на коляно? Обвинението на мен и заместник-кмета е от 1.01.2018 г. Запомнете тази дата! Аз никога не съм имал тогава заместник-кмет с името Теодора Денева! Тогава заместник-кмет беше сегашната кметица на Перущица! Виждате ли как се повдигат обвинения в България?! Без да работиш, могат да ти повдигнат обвинение. Срам!“, заяви Мараджиев.