Повдигнаха обвинение на кмета на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев, съобщи пред "Фокус" самият той. Обвиненията касаят злоупотреба с три обществени поръчки, проведени в периода януари 2018 – октомври 2022 година, на обща стойност 2,3 милиона лева. И трите поръчки, които са за ремонти на лятно кино, площад с фонтан и ремонт на читалище и физкултурен салон касаят средства, отпуснати от правителството на Бойко Борисов. Според Мараджиев самият факт, че се касае за средства отпуснати от правителството на Борисов ясно показва, че се касае за политическа поръчка и за изчегъртване на хората на бившия премиер. Някои от поръчките още не са приключили. 

"Няма от какво да се притеснявам, знам къде е отишъл всеки похарчен лев, не се срамувам да гледам хората в очите им. Знам, че нито аз, нито никой от моите хора в тази община един лев не е откраднал", каза Мараджиев и заяви, че този акт на прокуратурата няма да го спре да се кандидатира за трети мандат на местните избори.

Той е възмутен, защото когато бяха обиските и образуваха дело срещу него ставаше въпрос за злоупотреба с европейски средства, а сега няма и помен от това обвинение. Твърди, че всичките тези поръчки са минали с конкурси и процедурите са проверявани многократно за нарушения. "Повдигат се обвинения на работещи кметове в България и то там, където се вижда какво е направено", каза още Георги Мараджиев

Той коментира и обвинението на неговата заместничка Теодора Денева, която е със същото обвинение. По думите му, тя все още не е била назначена за зам.- кмет през 2018 година. Как тогава се повдига обвинение срещу нея за този период, пита той. 

Двамата са с парични гаранции от по 3000 лева. Очаква се делото да влезе в съда. Той лично се надява обвинението да влезе в съда и да бъде оневинен, за да не изпадне в ситуацията на Делян Добрев, чието разследване отпреди 10-ина години бе подновено.

"Това няма да ме откаже да се кандидатирам за трети мандат. Нищо не може да ме откаже. Защото знам всеки лев, всяка една стотинка къде и за какво е похарчена! Спечелих 64% от доверието на хората 2019 г. и имам доверието на хората и сега", добави още Георги Мараджиев.