"Благодарни сме, те ни спасиха детенцето“ – това каза майката на простреляното дете от Враца. Припомняме, че 2-годишното момченце беше простреляно с въздушна пушка в главата. Случаят стана преди близо месец и тогава детето беше транспортирано в столичната болница "Пирогов“ с помощта на военен хеликоптер. След близо месец в лечебното заведение, детето вече се чувства добре и е у дома.

"Благодарни сме просто, те ни спасиха детенцето! И най-много на екипа от военния хеликоптер“, казва пред bTV майката на малкото момченце – Мирослава.

След инцидента лекарите от "Пирогов" извършиха операция за отстраняване на проектила от главата му. Майката е категорична, че става въпрос за инцидент.

"Този куршум беше голям ужас са нас и за цялото семейство“, признава бабата на детето Галя Митова. Цялото семейство признава, че ако не бяха лекарите, детето нямаше да е сред живите.

"Слава на Бога, всичко е добре засега. Ще го водим, ще се интересуваме за всичко с него, каквото се случва, защото няма друг шанс, ние не можем да направим нищо. Докторите знаят повече от нас. Искрени благодарности към всички, които са ни помогнали, съдействали, защото това е било голяма борба за малкия“, казва баба му пред камерата ни.

Оттук нататък предстои рехабилитация и раздвижване, а лекарите са оптимисти за неговото възстановяване.