Красимир Вълчев, водач на листата с кандидати за народни представители от ГЕРБ – СДС в Старозагорски избирателен район, гласува в Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи "Проф. Минко Балкански“, предаде репортер на "Фокус".

"Гласувах да върнем България на пътя на стабилността и развитието. Упражних правото си на вот да спасим Старозагорски регион и да минимизираме щетите, нанесени през последните две години. Гласувах и срещу популизма, защото той е голяма заплаха и ако не го пресечем, всички ще го усетят много силно, а децата ще платят цената му“, заяви пред журналисти Красимир Вълчев.

Кандидатът за народен представител коментира, че е избрал да гласува с хартиена бюлетина, защото е подкрепил в Народното събрание тя да бъде алтернатива на машинния вот. "Целият демократичен свят гласува с хартиена бюлетина“, добави Красимир Вълчев.

Модерната гимназия, в която Красимир Вълчев гласува, беше създадена с негова заповед през 2020 г., когато беше министър на образованието и науката в третия кабинет на Бойко Борисов. Със средства на министерството беше направен цялостен ремонт на сградата, изградена е също и нова спортна зала.

Рени АТАНАСОВА