Малчуганите и учителките във видинската детска ясла подготвиха тържество за 1 март. Специални гости на празника бяха кметът на Видин д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова. Баба Марта посрещна гостите на входа на детската ясла и ги закичи с мартеници, съобщиха от Община Видин.

Д-р Ценков връчи на директора на Нина Емилова класическа българска мартеница, която да краси детското заведение. Мартеничката е изработена от самодейците от читалище "Постоянство-1927“ – село Дружба. Всички деца получиха мартенички с пожелания да са здрави, бели и червени, весели и засмени, а след това те също поздравиха гостите на тържеството и им подариха мартеници.

Нина Емилова благодари на ръководството на Община Видин за това, че уважиха днешния празник и отправи пожелания и занапред да продължава съвместната работа между Общината и Детската ясла "Слънчев кът“ и Детската млечна кухня.

Кметът д-р Ценков и неговият заместник Борисова изгледаха с интерес празничната програма, която децата представиха. Те зарадваха гостите с песни и танци и създадоха истински празнично настроение.