Климентова седмица започва от днес в ОУ “Климент Охридски“ в добруджанското село Смолница. Това съобщи Красимира Николова, главен експерт "Връзки с обществеността" в Община Добричка, предаде репортер на Агенция "Фокус"

Климентовата седмица е посветена на патрона на училището. Празничните събития ще продължат до 25 ноември в село Смолница. В конкурси за най-старателно оцветен образ на Климент Охридски и изработка на поздрав с цветни букви "Честит празник, мило наше училище!“ ще се включат учениците от първи и втори клас. Третокласниците и четвъртокласниците ще участват в надпревара по краснопис с препис на стихотворението на Иван Вазов "Свети Клименте!“.

С изработка на табло за живота и творчеството на просветителя ще бъдат ангажирани учениците в пети и шести клас, а седмокласниците имат възможност да се изявят с есе в конкурса за лично творчество "Моето училище и аз“.

Патронният празник на ОУ “Климент Охридски“ ще започне в 14:00 часа на 24 ноември. В празничната програма са включени рецитал на стихове за Климент Охридски, викторина и игри. Ще бъдат представени и есетата на участниците в литературния конкурс. Победителите в различните конкурси в рамките на Климентовата седмица ще получат награди.

Жулиета НИКОЛОВА