Днес, 21 септември 2022 г., командването и личния състав на авиобаза "Граф Игнатиево" организираха и осъществиха успешно пребазиране на авиационната, самолето-обслужващата и специална техника на летище "Пловдив" във връзка със старта на мащабната реконструкция, която започва на летище Граф Игнатиево, съобщиха от пресцентъра.

Още тази вечер от новото си място ще застъпят екипажите на МиГ-29, които изпълняват без прекъсване мисията по Air Policing (охрана на въздушното пространство на Република България в интегрираната система за противовъздушна и противоракетна отбрана на НАТО).

От летище "Пловдив" ще се провежда и цялостната летателна дейност на бойните пилоти, както и обслужването и ремонтът на авиационна техника, докато не завърши новото строителство на летищната инфраструктура в авиобаза "Граф Игнатиево", отговаряща на изискванията за приемане на новите самолети F-16.

Поради близостта и особеностите в подхода за кацане на летище "Пловдив", уведомяваме всички граждани, че ще се спазват всички изисквания на регламентиращите документи относно безопасността на полетите, съобщиха от Военновъздушните сили.