Изписаха от болницата в Горна Оряховица бебето на 21-годишната Данислава Стоянова, която почина в резултат на усложнения след секцио, извършено в лечебното заведение. От пресцентъра на МБАЛ "Св. Иван Рилски“ уточняват, че близките са взели новороденото момченце около 13,30 часа, като са получили съвети и консултации от педиатъра д-р Илия Атанасов, който го е наблюдавал през цялото време.

"Първите няколко часа след раждането бебето имаше трудна адаптация, тъй като бе с асфиксия - кислороден недостиг, затова и беше поставено няколко часа на кислород, но бързо я преодоля“, коментира д-р Атанасов. Той допълни, че за петдневния престой в АГО на новороденото са правени три пъти изследвания, приемало е антибиотик, като близките са държани в течение през цялото време, а педиатърът се е срещал два пъти с тях.

"Бебето е захранено на 6-ия час с изкуствено мляко. Много бързо приемаше храна в големи количества, бързо наддаде и бързо преодоля физиологичния спад на теглото. Родено е 3 540 грама, а го изписваме 3 600 грама", допълни специалистът.