За Община Добрич е важна постигната финансова стабилност и непрестанната работа по всички основни приоритети. Това заяви кметът на Добрич Йордан Йорданов. Той и екипът му представиха в една от залите на Художествената галерия публичен отчет за работата на общината за последните три години, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"За мен и моя екип беше важно да работим за устойчивост и да запазим финансовата стабилност на Община Добрич. Успяхме да запазим приоритетите, заложени в управленската програма", заяви Йордан Йорданов. За него и екипа му ключовата дума е работа и тя е насочена към промяна на жизнената среда в града, с акцент кварталите - подобрена и обновена инфраструктура в различни направления, като ремонтирани улици и булеварди, осигуряване на чистота и ред, подобряване на градския транспорт, предлагане на широк спектър от социални услуги, разнообразен и интересен културен живот, здравеопазване, което да осигурява добър жизнен стандарт. "За нас няма неудобни въпроси, има проблеми, за които търсим и предлагаме решения", отбеляза кметът.

По думите му зад всичко постигнато стоят огромният обем от работа на всички общински структури и дирекции, професионализмът на общинските служители и отвореността към гражданската активност, което в процеса на работа е под формата на търпение и осъществяване на обратна връзка с жителите на Добрич по най-различни и важни въпроси. Кметът Йордан Йорданов отправи думи на благодарност към общинските служители и всички онези, благодарение на чийто труд се създават добрите неща за града.  

Община Добрич е финансово стабилна и доказателство за това е сравнителният анализ в цифри за последните 3 години по отношение на събираемост на данъци и приходите по различните основания. Данните са публикувани и на сайта на общината. "Увеличихме приходите, но не увеличихме данъците от 2016 г. и това е едно добро постижение", посочи Йордан Йорданов.

Сред основните приоритети за следващата година е осъществяването на проект за реконструкция и обновяване на центъра на града, а конкурсът за това по думите на Йордан Йорданов е най-значимият за България за тази година news pic 2
©
. "Очаквам до края на годината жителите на Добрич да имат един хубав коледен подарък - един хубав проект за нов център", каза кметът. Избраните проекти от конкурса ще бъдат ясни на 19 декември. 

Друг важен приоритет, по който работата продължава - обновяване на инфраструктурата по квартали. "Този процес ще продължи, заедно с междублоковите пространства", категоричен е Йордан Йорданов. Това включва ремонт на пътна настилка и тротоари, създаване на нови и реновиране на съществуващи детски и спортни площадки. Не на последно място е проектът за изграждане на битова канализация и водопровод за кв. "Рилци", за който са осигурени финансови средства от МРРБ.

Кметът заяви своята лична убеденост, че до края на мандата ще бъдат изпълнени близо 90% от обещанията на неговия екип. А той остава отворен за гражданите чрез всички възможни начини - виртуална приемна, срещи на живо в приемните дни, срещи с жителите по квартали, както и всички публични срещи като днешната, на които гражданите могат да отправят своите запитвания и предложения. 

Жулиета НИКОЛОВА