В Доходното здание се проведе тържествена церемония по връчване на дипломи за завършено средно образование на Випуск 2023 г. на СУПНЕ "Фридрих Шилер“ в Русе. 10 зрелостници приключват своето обучение с отличен успех 6,00, а общият брой на отличните ученици е 36.

"Запомнете чувството за успех, което изпитвате днес, съхранете го и го търсете цял живот“, обърна се към завършващите кметът Пенчо Милков.

Специално отличие бе връчено и на първенеца на Випуск 2023 г. Денислав Димитров. Той изказа признателност към преподавателите в учебното заведение не само за предадените знания, а и за ценностите, които са възпитали в него и във връстниците му.

Директорът на училището Искра Иванова представи пред присъстващите резултатите от държавните зрелостни изпити, които са постигнали възпитаниците на СУПНЕ - 57 отлични оценки от общо 77 явили се. 4 са шестиците по български език и литература, а по английски – 53, от които 13 са 6,00. Общият успех на завършващите ученици от дипломата е 5,46.

Директорът поздрави учениците за успехите и им припомни, че където и да изберат да се развиват занапред, тяхното училище винаги ще бъде първият им дом, научил ги на най-важните уроци в живота.

На събитието присъстваха също и началникът на РУО – Русе д-р Росица Георгиева, преподавателят в катедра “Педагогика“ в РУ "Ангел Кънчев“ проф. дн Юлия Дончева, както и много родители и възпитаници на СУПНЕ "Фридрих Шилер“.