Бившият полицай Венцислав Караджов, който е обвинен в умишлено убийство на своите родители, се появи днес с нова визия в Апелативен съд - Пловдив, предаде репортер на "Фокус". Караджов бе с брада, тип "катинар" и дори се пошегува пред журналистите, че така се подмладява. Той е под домашен арест, но със специалното разрешение на полицията, днес и утре от 9,00 до 17,00 часа, ще бъде без електронна проследяваща гривна.

Както е известно, Върховният касационен съд за втори път отмени решението на Пловдивския апелативен съд и върна делото за ново разглеждане от друг състав на въззивния съд за отстраняване на допуснати процесуални нарушения.

Припомняме, че Окръжен съд - Пловдив призна Венцислав Караджов за виновен и на 28.09.2018 година го осъди на доживотен затвор. Присъдата бе потвърдена от Апелативния съд, но сега делото всъщност продължи с призоваване и изслушване на свидетели и вещи лица.

Днес показания отново даде Иван Попадийн, който по време на убийството е бил служителят на главна дирекция "Национална полиция".

"В два поредни дни присъствах на огледа на местопрестъплението. Помня, че първо беше стреляно през прозореца, имаше две пробойни. Вратата беше разбита с "кози крак", който беше на пода. После се установи, че той е на обвиняемия - това бе потвърдено от неговата съпруга по време на беседите с нея.

През единия ден намерихме общо 7 гилзи от пистолет "Макаров", а на другия - още една, която беше в джоба на яке, закачено до вратата. Спомням си, че обвиняемият, съпругата му и неговата тъща категорично отказаха да се подложат на детектор на лъжата", заяви в съдебната зала Попадийн.