Барикадиралият се мъж в Пловдив вчера е получил от трета присъда, на последна инстанция - доживотна присъда "лишаване от свобода" без право на замяна. Това каза пред журналисти в Казанлък служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, предаде репортер на "Фокус". Тази сутрин мъжът се е предал доброволно.

Стоянов изказа благодарности на всички служители от ОДМВР-Пловдив, ГД "Жандармерия", Института по психология и Окръжна прокуратура - Пловдив за прекрасно свършената работа и проявения професионализъм от тяхна страна. Той подчерта, че присъстващите служители много добре знаят как се действа в подобни ситуации. "Това са методи и способи, които хората от Института по психология и псисъстващите служители знаят как се действа в такава ситуация", допълни мистър Стоянов. 

Той припомни и как са е развил случаят в Пловдив. "Служители от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" са потърсили съдействие от служителите на ОДМВР-Пловдив, за да приведат присъдата в изпълнение. Отивайки на мястото на адреса, мъжът се заключва в дома си, барикадира се и обяснява, че няма да излезе жив от къщата. Готов е да окаже съпротива и ако се въздейства върху него, може да има последици за много хора, включително и там присъстващите. Той е заявил, че ще самонарани и себе си. Незабавно е сформиран щаб, взето е решение да започнат продължителни разговори разговори. Така и стана - след повече от десет часа тежки разговори мъжът се предава. Задържан е, без да са използвани физическа сила и помощни средства", разказа Калин Стоянов.