Днес, след проведен разпит на Венцислав Караджов, е образувано досъдебно производство за евентуално извършено вещно укривателство - престъпление по чл. 215 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Според този член всеки, който c цeл дa нaбaви зa ceбe cи или зa дpyгигo имoтнa oблaгa yĸpиe, пpидoбиe или cпoмoгнe дa бъдaт oтчyждeни чyжди движими вeщи, зa ĸoитo знae или пpeдпoлaгa, чe ca пpидoбити oт дpyгигo чpeз пpecтъплeниe или чpeз дpyгo oбщecтвeнooпacнo дeяниe, ce нaĸaзвa c лишaвaнe oт cвoбoдa oт eднa дo шecт гoдини.

Постъпили са данни от самия Караджов, че докато е бил задържан по обвинение за убийството на родителите си, са били продадени два негови имота – вила в с. Дедево и парцел в Пловдив.

Това е станало чрез пълномощно, което той дал на член на неговото семейство, за да може имотите да бъдат прехвърлени на сина му.  Впоследствие синът му е бил въведен в заблуждение да даде пълномощно на майка си за продажбата на въпросните имоти. Така те били закупени от други лица, а след това паричните средства от сделките не били предадени на сина на Караджов, а са били задържани от майка му и трето лице.

По делото се извършват действия по разследването. 

Районна прокуратура-Пловдив също така е образувала и досъдебно производство за това, че на 16 май 2024 г. Караджов е попречил на органи на властта, като не се е подчинил на разпорежданията им да напусне дома си в гр. Пловдив, за да бъде преведен в затвора за изтърпяване на постановена  доживотна присъда за убийството на родителите си, 

Няколко часа по-късно, днес на 17 май 2024 г., Караджов все пак се предаде на органите на реда и в момента се намира в затвора.

Днес кратък брифинг даде адвокатът на Венцислав Караджов.

По думите на Зоя Тошкова клиентът ѝ направил опит да се обеси, малко преди да бъде изведен от жилището си. "Кабелът обаче се е скъсал. Известно време той лежал на пода, докато се освести. Приел го е като знак на съдбата", подчерта юристът и обясни, че не полицията го е убедила да се предаде.

Според нея, ако подходът на униформените е бил малко по-агресивен, клиентът ѝ можело да ги нападне.