Седма година вече се взима приоритет на обвинителната теза, а упорито не се обръща внимание на нашата защита. Говорим си не на час, а на година по лъжичка за неща, които трябваше да бъдат извършени още в досъдебното производство! Това заяви днес пред Апелативен съд - Пловдив бившият полицай Венцислав Караджов, който е обвинен в умишлено убийство на своите родители, предаде репортер на "Фокус".

Караджов вече е с променена мярка за неотклонение - домашен арест.

Върховният касационен съд за втори път отмени решението на Пловдивския апелативен съд и върна делото за ново разглеждане от друг състав на въззивния съд за отстраняване на допуснати процесуални нарушения.

Припомняме, че Окръжен съд - Пловдив призна Венцислав Караджов за виновен и на 28.09.2018 година го осъди на доживотен затвор. Присъдата бе потвърдена от Апелативния съд, но сега делото всъщност ще продължи с призоваване и изслушване на свидетели и вещи лица.

Следващото заседание е на 30 май от 10 часа, когато щe бъдат разпитани общо 8 свидетели. На следващия ден (31 май) ще бъде изслушването на четирима специалисти - вещи лица.