Бившият кмет на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов спази обещанието си да излезе с пълна позиция по казуса с басейна в кв. "Еленово“ и твърденията на сегашния кмет Илко Стоянов, че има сериозни нарушения, свързани с проекта, предаде репортер на "Фокус“.

В профила си във Фейсбук д-р Камбитов публикува видео, в което описва хронологията, свързана с изграждането на плувния комплекс и проблемите около него. По думите на екскмета в последно време много се коментира въпросния казус, но според него се чуват много неистини, манипулации и отровени нападки.

"Не мисля, че това е начина, още повече не мисля, че това е нещо, което трябва да прави институция“, казва Камбитов, визирайки пресконференцията, дадена през тази седмица от кмета Илко Стоянов.

В своето видеообръшение бившият кмет обръща сериозно внимание на твърдението, че басейнът няма Акт 12, а Акт 15 е с фалшифицирани подписи. 

"Не може просто така да се говори. Има удостоверение за експлоатация, издадено от РДНСК. Това е важното. РДНСК издава това удостоверение на база всички тези документи. В приемателната комисия, която издава удостоверението има какви ли не институции. Някой може да го твърди, не може да го твърди един кмет. Не е ок. И като толкова има заговор, че проектът не бил като хората, че не бил изпълнен като хората, да припомня, че проектът за басейна е на база конкурс между архитектите и е на сегашния главен архитект на Община Благоевград“, подчертава той.

Ето още какво коментира по казуса екскметът Камбитов: